Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 22:36 - Размислите на мечтател
Автор: innocentdestruction Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2197 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 А колко лесно щеше да е, ако можех просто да зарежа всичко и да тръгна на път. Да се събудя една сутрин, да опаковам в малка раница дрехи и храна за изпът, да се оправя набързо и тихо да се измъкна от нас, оставяйки само бележка „ Вече съм по път, ще се върна за вечеря” ... без да уточня коя вечеря. Да се кача на случаен автобус и да потегля. Без ясна посока, но с намерение да посетя нови места, безизвестни, закътани, останали в сянката на големите и бляскави градове по света. Да се промъкна през границата и да се потопя в неизвестното.

Как ми се иска да поема по прашния стар черен път, водещ до малките и запазени китни селца, все още спазващи традициите и обичаите. Да опозная хората там. Да се зарадвам на стара двойка на преклонна възраст, вървяща бавно по стръмната улица, придържайки се един друг и говорейки на висок глас, за да се чуят. Да се усмихна в отговор на техните топли усмивки. Да отида в местния магазин и да си купя традиционно и домашно приготвено ядене. Да разговарям с привеливите и вечно засмяни хора, защото в малките селца и проблемите са малко, а хората знаят как да се насладят на живота, дори без да имат всичката техника. Да снимам старите къщи, които след толкова много години, отново ще изглеждат добре поддържани от стопаните си. Да помогна на стопанката на къщата, в която ще ме приютят за вечерта. Да разпитам стопанина за живота в селото. Да попитам какво всъщност е нужно наистина на човек за щастието? Какво е любовта и как се съхранява? Сигурна съм, че точно в малките селца се крият тези отогвори. Там, където и с малко хората знаят как да получат достатъчно и да са благодарни. Там, където винаги ще бъдеш приет, независимо какъв си и ще намериш закрила.

За какво да искам блясъка на големия град, когато той няма да ме направи щастлива? Защо да искам да съм роб на технологии и да се комплексирам от наложилите се идеали? Щастието се крие в простотата на нещата. В това да се опитваш да направиш хората около теб по-щастливи, да им покажеш обичта си и че те е грижа за тях. Не е нужно да сваляш звезди, нито да купуваш скъпоценности. Да се събудиш и да направиш чаша кафе, да купиш спонтанно нещо, защото ти е напомнило на близък човек и да му го подариш, да изненадаш приятел след първия му работен ден със скромна вечеря... нима това няма да ни направи по-щастливи?




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: innocentdestruction
Категория: Лични дневници
Прочетен: 31130
Постинги: 26
Коментари: 8
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930